Angielskie pączki
Komentarze: 0
Bardzo delikatne, wprost rozpływające się w ustach małe pączusie. Bardzo proste i szybkie do zrobienia i równie szybko znikają ze stołu.
trudność: łatwe
czas: 1-30 min
Angielskie pączki - SKŁADNIKI:
2 serki waniliowe
6 jajek
3 szklanki mąki
1/3 szklanki cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
olej do smażenia
Angielskie pączki - PRZYGOTOWANIE:
Do miski wkładamy serki i wbijamy jajka. Dokładnie miksujemy do otrzymania jednolitej konsystencji. Następnie dodajemy cukier oraz przesianą przez sitko mąkę z proszkiem do pieczenia. Wszystkie składniki ciasta na pączki ponownie dokładnie miksujemy. Do garnka wlewamy olej i rozgrzewamy go. Na gorący wkładamy małą łyżeczką porcje ciasta (nie jest to łatwe, gdyż ciasto klei się do łyżki). Pączki smażymy na rumiano z każdej strony. Gotowe pączki wyjmujemy na talerz i czekamy aż ostygną, wówczas posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj komentarz