cze 04 2014

Ciasto Krówka


Komentarze: 0

 

Składniki:

- 48 herbatników
- puszkę gotowej masy krówkowej
- 40 ml schłodzonego mleka
- 375 ml śmietanki 30%
- Opakowanie gotowej masy do karpatki
- 1 łyżeczkę rozpuszczonej żelatyny

Opis:

Szybki, słodki, trzywarstwowy placek idealny do kawy, to właśnie nasz przepis na krówkę. Dzięki warstwą z herbatnika łatwy do pokrojenia na idealnie równe prostokąty, przez co doskonale prezentuje się na talerzu.

Sposób przygotowania krówki na szybko:
Na brytfance wykładamy pierwszą warstwę herbatników. Mleko, masę do karpatki miksujemy przez 3 minuty. Gotowy krem rozprowadzamy na herbatniki, na niego wylewamy i rozprowadzamy masę krówkową. Układamy herbatniki. Śmietankę ubijamy na sztywno, dodajemy żelatynę i jeszcze chwilę miksujemy. Gotową śmietanką wylewamy na placek, na koniec wykładamy ostatnią warstwę herbatników. Gotową krówkę wkładamy na 2 godziny do lodówki.

kinga : :
Do tej pory nie pojawił się jeszcze żaden komentarz. Ale Ty możesz to zmienić ;)

Dodaj komentarz