KotKoktajl truskawkowo-arbuzowy
Komentarze: 0
Przepis na:
Koktajl truskawkowo-arbuzowy

Składniki
½ kg truskawek plasterek arbuza 1 jabłko garstka kruszonego lodu ¼ szklanki wody mineralnej 2 łyżki jogurtu naturalnego szczypta cynamonu 1 łyżka miodu (dla miłośników słodkości)| 1-2 os. | 15 min | łatwe | tanie |
Przygotowanie
Truskawki dokładnie płuczemy, obcinamy szypułki i wrzucamy do blendera. Jabłko również myjemy, wycinamy gniazdo nasienne i kroimy w ćwiartki. Miąższ arbuza i ćwiartki jabłka wrzucamy do truskawek.

Następnie dodajemy resztę składników: wodę, jogurt, cynamon i miód. Wszystko chwilkę blendujemy. Gdy owoce są już zmiksowane dosypujemy do nich garstkę lodu i na chwilkę jeszcze uruchamiamy blender.

W ten sposób otrzymujemy dietetyczny, pyszny i orzeźwiający koktajl. Niebo w gębie!

Smacznego!


Dodaj komentarz