cze 02 2014

PANCAKES Z SYROPEM KLONOWYM


Komentarze: 0

 

Pancakes z syropem klonowym

FOT. WYDAWNICTWO ZNAK

CZAS PRZYGOTOWANIA: do 30 minut

PANCAKES Z SYROPEM KLONOWYM - składniki:
250 g mąki 250 g maślanki 50 g cukru pudru 2 jaja 1 łyżeczka sody oczyszczonej 50 g roztopionego masła syrop klonowy (zamiennie możesz użyć miodu) świeże owoce: maliny borówki lub truskawki
PANCAKES Z SYROPEM KLONOWYM - sposób przygotowania: Do miski wsyp mąkę, sodę oczyszczoną, cukier, dodaj jaja, masło i maślankę. Wszystkie składniki wymieszaj mikserem. Łyżką lub małą chochelką nakładaj porcję ciasta na nieprzywierająca patelnię, smaż 1-2 minuty z każdej strony. Gotowe placuszki podawaj z syropem klonowym lub miodem i świeżymi owocami. Poza sezonem doskonałym dodatkiem mogą być domowe konfitury, dżemy, powidła itd.).
kinga : :
Do tej pory nie pojawił się jeszcze żaden komentarz. Ale Ty możesz to zmienić ;)

Dodaj komentarz