Łatwy i szybki w przygotowaniu, sernik na ciemnym kakaowym cieście. Idealny jako dodatek do kawy.
Sposób przygotowania sernika z ciastem kakaowym:
Do mąki dodajemy proszek do pieczenia i kakao, mieszamy. Dodajemy margarynę, siekamy nożem, wsypujemy cukier puder, cukier waniliowy, dodajemy żółtko i kwaśną śmietanę. Całość wyrabiamy. Powstałe ciasto owijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na 30 minut. My w tym czasie masło ucieramy z cukrem, jajkami, skórką i sokiem z cytryny. Dodajemy biały ser, kaszę manną i dalej miksujemy. Po 30 minutach, z połowy ciasta wykładamy spód foremki. Wylewamy masę serową, a z pozostałej części ciasta formujemy paseczki i układamy je na masie. Całość wkładamy do piekarnika o temp. 170 stopni na około 60 minut.
Dodaj komentarz